Един от водещите ни съдии Цветан Георгиев няма да свири в “А” група. Освен Баничката от тлъстите хонорари ще се лиши и Георги Игнатов. Заседанието на ИК на БФС реши, че те все пак ще ръководят срещи от “Б” групите. Изваждането им от елитната ранглиста е по препоръка на УЕФА.

От заседанието стана ясно, че Стефан Ботев е избран за председател на Апелативната комисия към БФС. Лицензионната комисия остава без председател, след като нейният шеф подаде оставка.

Цветан Георгиев се забърка в невиждан скандал още в началото на сезона. Той ръководи мача на Литекс със Славия, загубен с 0:1. След срещата сайтът на “оранжевите” публикува скандален намек за сексуалната му ориентация. „Хубавеца" не е изпълнил норматива само по права линия, а може би на левия завой е наваксал изоставането", пишеше в сайта на клуба от Ловеч, а съдията бе наречен още "мазен", "дебел" и "зализан". Тогава Георгиев се закани, че няма да свири, докато Литекс не получи наказание.

Игнатов си навлече гнева на шефа на Локо (Сф) Николай Гигов. “Железничарите” скочиха срещу него, защото не им дал дузпа в мача с ЦСКА (загубен с 0:1). Гигов го нарече “палячо” и извади списък със съдии, които според него обслужва интересите на Черно море./БЛИЦ