Дисциплинарната комисия на Областния съвет на БФС в Плевен изхвърли от първенството на А областна група отбора на”Левски” (Сухаче), чийто футболисти пребиха двама от съдиите на мача с Брест от изминалия уикенд. Мачът беше прекратен при резултат 3:2 в полза на Брест, а реферите отнесоха сериозна порция удари. Така на основание на чл.36, ал. 2, т. 1, буква "Б" и чл. 37, ал.1, т. 7, буква "Д" от Дисциплинарния правилник на БФС се наказва ФК "Левски" с. Сухаче с изваждане от състава на "А" ОФГ-Плевен.

На основание на чл.23, ал.2 /за опит за удар на длъжностни лица/ наказва: Александър Венков Христов, Юлиян Иванов Димитров, Анатоли Маринов Кръстев - футболисти от ФК "Левски" с. Сухаче с ЛСП за 8 /осем / срещи.

БФС-Перник пък наказа с два мача лишаване от домакинство отбора на Ботев (Батановци) от местната А регионална група. Санкцията се налага по чл.37, т.5 от Дисциплинарния правилник. Отделно от това, клубът трябва да плати и глоба 200 лева заради навлизане на публиката на терена.

Абсолютно идентичен казус е наказанието на отбора на Белите гълъби (с.Гълъбец) от бургаската Източна Б областна група. БФС в морския град ги наказа 3 срещи лишаване от домакинство и парична санкция в размер 375 лв, съгласно чл.37, т.1, В от ДП на БФС. Инцидентите за този отбор станали в регионалното дерби със Сокол (Порой), като домакините от Порой са водили в резултата с 2:1 до инцидентите в 70-ата минута.