Дисциплинарната комисия към БФС наказа помощник треньора на Станимир Стоилов в "Ботев" (Пловдив) - Саид Ибраимов. Санкцията е за 3 мача, което означава, че асистентът приключи със задълженията си за есента и няма право да седи на резервната скамейка в оставащите три кръга. Причината за наказанието е невъздържаната проява на Ибраимов при победата на "канарчетата" с 2:1 срещу ЦСКА в четвъртък на стадион "Христо Ботев". Помощникът нападна съдиите при отсъждане на ъглов удар в полза на ЦСКА, при който се видя, че защитник на "червените" последен играе с топката. Саид Ибраимов донася и 1000 лева глоба на "Ботев" (Пловдив). Той ще пропусне да гледа от скамейката предстоящото пловдивско дерби с Локомотив, както домакинството на Берое и последното за есента гостуване на Черно море./БЛИЦ

Наказания по доклад, 20 кръг "А" група

За хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр. София/ имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Берое” /гр. Стара Загора/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

Относно нанесени щети на стадион „Хаджи Димитър” в гр. Сливен от привърженици на ПФК”Берое”, ДК изисква допълнителна информация и отлага за разглеждане случая за следващото си заседание.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Левски” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За оспорване на съдийско решение и нанесени обиди към длъжностните лица, на основание чл.34 ал.1, т.2, ДК налага наказание на Саид Ибраимов (треньор на ПФК ”Ботев” – гр. Пловдив) - лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба в размер на 1000 лева.