Боруна (Царева ливада) не се яви за мача си срещу Локомотив (Мездра) и загуби служебно с 0:3. Освен това отборът е изваден от първенството на Северозападната трета лига.

Наскоро ръководителите на Боруна Николай Александров и Валентин Христов спряха финансирането на клуба, който записа поредица слаби резултати и се свлече до дъното на класирането.

Бившият треньор на тима Стоян Ацаров напусна още преди два месеца и замина отново да работи в Китай. 

"Президентът на клуба спря финансирането на отбора. Това не ме устройва и си тръгнах. Съжалявам, че така се случи. Работих със съвестни момчета, с които изградихме перфектен колектив. Постигнахме и добри спортни резултати. Пожелавам на футболистите да се развиват и да са все така сплотени. Заради тях отказах предложението, които получих от Китай през януари. Сега го приемам и ще работя в клуб от трета дивизия. Сред първите българи съм, които започнаха работа в Китай, където бях 20 години", обясни пред "Спортал" Стоян Ацаров, който като футболист спечели шампионската титла и Купата на България със Славия през сезон 1995/1996.

Решенията на Зоналния съвет на БФС - Велико Търново:

Футболна среща от 29 кръг на Трета лига „Северозападна” група между отборите на ОФК”Локомотив” гр. Мездра и ФК”Боруна-Царева ливада” с. Царева ливада, насрочена по програма на 25.05.2024 г./събота/ от 18:00 ч.

СТК взе решение на основание чл. 24, ал.1 от Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2023/2024 г. , за неявяване на ФК”Боруна – Царева ливада” с. Царева ливада на футболната среща от 29 кръг на Трета лига „Северозападна” група, присъжда 3:0 служебен резултат в полза на ОФК”Локомотив” гр. Мездра.

На основание чл.24, (7) от Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2023/2024 г., при неявяване, по каквато и да е причина на отбор, на футболна среща от последните два кръга на първенството на Трета лига „Северозападна” група,  наказва ФК”Боруна-Царева ливада” с. Царева ливада с преместване на отбора в по-ниско ниво, и то през едно ниво там, където е възможно.