Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз извади Светкавица (Градежница) и Риал (Ковачевци) от Държавното първенство за жени поради заявено напускане преди края на есенния полусезон. Резултатите от мачовете им до момента се анулират, като на двата клуба ще бъдат наложени санкции.

Становището на СТК:

Поради заявено напускане преди края на есенния полусезон на Държавното първенство - жени, отборът на ФК „Светкавица“ Градежница се изважда от състава на групата и на  основание чл. 24, ал. 11, буква а/, от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2023/2024, резултатите от играните до този момент срещи от ФК „Светкавица“ Градежница се анулират и се прави ново класиране. Съобразно чл.15, ал. 6 от Дисциплинарния правилник на БФС 2023/2024, констатираните нарушения и наложените наказания не се анулират.

Поради заявено напускане преди края на есенния полусезон на Държавното първенство - жени, отборът на ФК „Риал“ Ковачевци се изважда от състава на групата и на  основание чл. 24, ал. 11, буква а/, от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2023/2024, резултатите от играните до този момент срещи от ФК „Риал“ Ковачевци се анулират и се прави ново класиране. Съобразно чл.15, ал. 6 от Дисциплинарния правилник на БФС 2023/2024, констатираните нарушения и наложените наказания не се анулират.

СТК при БФС сезира ДК при БФС на напусналите отбори ФК „Светкавица“ Градежница и ФК „Риал“ Ковачевци да бъдат наложени санкции съобразно чл. 24, ал.1, буква г от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2023/2024 година.