Областният съвет на БФС в Монтана извади Златия от първенството на „А“ областна група, информира „Конкурент“. Тимът от Вълчедръм беше отстранен на основание записаното в Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС след 3 поредни неявявания.

„Анулират се присъдените до момента служебни победи на Вихър (Николово), Шурданица (Георги Дамяново) и Алмус (Лом). До края на шампионата ще има по един почиващ отбор във всеки кръг, тъй като останаха 11 тима в група“, обясни председателят на ОС на БФС Ангел Стоянов.

В последния възможен момент преди старта на първенството хора от Управителния съвет на вълчедръмския клуб посетиха офиса на футболната централа в Монтана, за да гарантират участието на отбора в четвърта дивизия. Те се издължиха и картотекираха в срок играчите си, след което мачът от I кръг на Златия с шампиона Вихър в Николово беше отложен с няколко дни.

Въпреки това отборът не яви за двубоя и последва глоба от 150 лв. Те не излязоха и за домакинството си на Шурданица (Георги Дамяново). Последва санкция от 200 лв. Неявяването им във вторник в Лом за мача с Алмус вече коства изваждане от групата.

В периода, когато участието на Златия в „А“ ОФГ беше под въпрос, футболната централа в Монтана покани за участие в четвърта дивизия Пъстренец. В крайна сметка обаче тимът от Долно Белотинци остана в петия ешалон.