Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че Ивелин Попов е понесъл критика за изказването си след контролата с Кипър в средата на август. Тогава на стадион “Георги Аспарухов” присъстваха около 500-600 души, а след двубоя капитанът на отбора заяви: “Не ме интересува дали идват или не, дали ни псуват, не им обръщаме внимание.”

“Това е плод на нерви и не добро възпитание. Говорено е с този футболист и Любо Пенев му е направил забележка, няма да се повтори повече този случай”, коментира Борислав Михайлов, който днес даде пресконференция.

“Въпреки тежката група, играем срещу европейския вицешампион, трябва да излезем с положителен резултат от мача. За съжаление двубоят съвпада с почивните дни, а и късният час, което обаче не зависи от нас, а от телевизиите. Призовавам хората да дойдат на мача, да подкрепят отбора, не само, защото играем с Италия, ние имаме нуждата от подкрепата на феновете. Отборът има ново лице, това са футболистите. Ако и вие сте треньорско ръководство, едва ли ще са други играчите, които ще повикате. Любо Пенев вече имаше 7-8 мача, за да се запознае с отбора. Надявам се момчетата да дадат всичко от себе си, дори в такива мачове трябва да надминеш себе си”, коментира още президентът на БФС.

“Целта за класиране на Европейското през 2016 година ми се вижда по-реална, защото ще има повече отбори, които ще се класират. Ние не сме казали, че няма да се борим и в тези световни квалификации. Групата обаче е тежка, три отбора от европейските финали. 2016 година ми се вижда по-реална”, допълни още бившият капитан на националния.

“Аз съм оптимист и не на празно продължавам да се занимавам с това. Ако бъда преизбран, ще продължа все така усърдно. Уверен съм, имам цялата воля аз и моите колеги лека-полека да изпълним цялата стратегия за развитие на футбола. Ние непрекъснато, когато имаме сигнали за тото, ги подаваме към компетентните органи. Назначихме човек, който да се занимава с този проблем, той има връзка с прокуратура, ГДБОП и с всички органи. Правим всичко възможно да променяме часовете на мачовете на юношите, за да не стават такива неща, но ние не можем сами да се преборим”, завърши Борислав Михайлов./БЛИЦ