Дисциплинарната комисия към БФС наказа треньора на Монтана Атанас Джамбазки да не води отбора в 1 мач, т.е. у дома срещу Локомотив Пловдив в предстоящия кръг. Причината е избухването на Джамбазки след мача с ЦСКА, загубен с 0:1. След двубоя наставникът нападна съдията Николай Йорданов, претендирайки за неотсъдена дузпа, както и за дузпа, каквато не е имало за “червените”. Джамбазки заплаши съдията, който бъде назначен за двубоя срещу Локомотив (Пловдив), да внимава, тъй като “няма да позволя пета поредна гавра с Монтана”.

Спортният директор на “Ботев” (Пловдив) Александър Александров е глобен с 4 хиляди лева. Причината е изказването на шефа по адрес на съдията Станислав Тодоров след двубоя с Локомотив (Пловдив). Кривия не беше съгласен с дадения червен картон от страна на рефера на защитника на “Ботев” Бобан Грънчаров.

БФС предупреждава Спартак (Варна) със спиране на участие в "Б" група. Клубът не е внесъл таксите за глоби и други и има срок да го направи до 8 ноември. В противен случай отборът ще бъде спрян да участва в първенството. Подобна заплаха имаше и към Етър преди седмица, който също не беше внесъл такси в БФС.

Наказания, “А” група
1 мач - Бобан Грнчаров (“Ботев” Пловдив – 300 лева), Цветомир Ивелинов Цонков (Черноморец Бургас – 250 лева), Димитър Николаев Телкийски (Локомотив София -250), Иво Иванов Иванов – (Берое – 250 лева)

Наказания, “Б” група
1 мач - Емил Николов Петров (Раковски – 125 лева), Янчо Иванков Андреев (Калиакра – 125 лева)

ПО ДОКЛАД (“А” група)

За оспорване на съдийско решение на основание чл.34 ал.1, т.3 и чл.16, ал.2, ДК наказва треньора на Пирин (ГД) - Минчо Минчев с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 1000 лева.

За многобройни хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК наказва Локомотив (Пловдив) с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За многобройни хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК наказва "Ботев" (Пловдив) с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А –предложение 1, ДК наказва Миньор с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

ПО ДОКЛАД (“Б” група)

За обида на длъжностно лице, на основание чл.34 ал.1, т.2, ДК наказва Георги Цуцуманов (администратор на ПФК ”Пирин” – гр. Разлог) с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба в размер на 500 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А – предложение 1, ДК наказва Спартак (Плевен) с имуществена санкция в размер на 500лева.

Т. 2. от дневния ред:

Поради невнесени глоби и имуществени санкции в определените срокове, на основание чл.67, ал.1 и във връзка с чл.43, ал.1, б „Г” от ДП на БФС, ДК налага на “Спартак” (Варна) имуществена санкция в размер на 250 лева и дава срок до 17.00 часа на 08.11.2012 г. да се изплатят дължимите суми. При неизпълнение на решението, на основание чл.43, ал.1, буква „Д”, клубът няма да бъде допуснат до участие в първенствата и турнирите на БФС до пълното им заплащане.

Т. 3. от дневния ред:

За извършени прояви, които са обществено и спортно неприемливи с изказванията си в средствата за масова информация, след срещата Локомотив – “Ботев, на основание чл. 6 и чл.37, ал.1, т.17./2/ буква „В”, ДК наказва г-н Александър Александров – спортно-технически директор на ПФК„Ботев” – гр. Пловдив, с глоба в размер на 4000 лева.

За извършени прояви, които са обществено и спортно неприемливи с изказванията си в средствата за масова информация, след срещата ЦСКА – Монтана, на основание чл.6 и чл.37, ал.1, т.17./2/ буква „Б”, ДК наказва г-н Атанас Джамбазки – треньор на Монтана с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 3000 лева.