Делегатът на мача Миньор – “Левски” (0:0) от 21-ия кръг на “А” група Тодор Паунов бе наказан от БФС. Причината е, че длъжностното лице не е описало инцидентите по време на двубоя в Перник, както и знаме със свастика в агитката на “сините”. Както е известно, през първото полувреме фен на “Левски” бе уцелен със сачми в главата. От разпространеното писмо на БФС обаче не става ясно какво е наказанието на Паунов. Съобщава се само, че е по вътрешния правилник.

Ето съобщението в официалния сайт на БФС:

“Във връзка с появили се информации в медиите, относно инциденти по време на срещата на „А" ФГ между Миньор (Перник) и “Левски" на 10.04.2011 г. и решение на ДК при БФС, Направление „Спортно-техническо" при БФС счита за свое задължение да информира спортната общественост за следното.

От страна на ДК не са наложени санкции на виновните по отношение на ударения фен от агитката на “Левски” и знамената със свастики в същата агитка, поради това, че в доклада на делегата тези негативни действия не са отразени и дадената от него информация е непълна, неизяснена подробно и точно и не позволява налагането на адекватни решения и санкции от страна на ДК.

За незадълбочено и непрофесионално неизпълнение на задължението си, делегатът на въпросната среща ще бъде наказан съгласно действащия Статут на делегата.

Същевременно от страна на Направление “Спортно-техническо” ще се направи необходимото за допълнително разследване на случая и съвместно с Дисциплинарната комисия ще се обсъди ситуацията с произтичащите от това последствия.”/БЛИЦ