Собственикът на Пирин (Благоевград) Емил Наков бе глобен с 3000 лева от Дисциплинарната комисия към БФС. Както е известно, шефът изригна срещу съдии и БФС след загубата на Пирин от Литекс с 1:2 преди няколко дни. Част от обидите на Наков по адрес на реферите бяха “мишоци”, “олигофрени” и “некадърници”.

Голмайсторът на „А“ група Гара Дембеле бе наказан за един мач заради натрупани жълти картони. Звездата на “Левски” ще пропусне гостуването на Калиакра в Каварна.

Наказания, “А” група:
2 мача
– Юлиян Петков (Академик София)
1 мач – Гара Дембеле (“Левски”), Радослав Димитров (Славия), Георги Сашев (Сливен), Антон Петров (Калиакра)

ПО ДОКЛАД
За удар в главата на противников състезател на основание чл. 22, ал. 1, буква Е, колона 4, ДК наказва Франциско Лима да Силва - Дока състезател на Литекс с ЛСП (Лишаване от състезателни права) - 4 срещи и глоба в размер на 1000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А - ДК наказва Пирин с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

По сезиране от Съдийска комисия при БФС за нанесени обиди в средствата за масова информация на основание чл. 37, ал. 1, т. 17, под точка 2, буква в/, ДК наказва Емил Наков президент на Пирин с глоба в размер на 3 000 лева.