Българският футболен съюз е одобрен за присъединяване към Grassroots-хартата на Европейската футболна асоциация (УЕФА).

Следващата стъпка е Европейската централа да одобри кандидатурата на БФС за финансиране на програмата Grassroots, става ясно от "Фейсбук"-страницата на програмата. До края на месеца УЕФА трябва да даде отговор дали България е една от избраните страни за помощ по програмата.

Grassroots е международна програма, която цели да популяризира и предоставя възможности за развитието на масовия футбол.

Още информация за Grassroots, публикувана в страницата на програмата във "Фейсбук":
Програмата е насочена към деца, юноши, девойки и всички, които искат да бъдат част от Света на футбола. Ние се стремим да изградим условия за игра, механизми за развитие и да дадем шанс за равен достъп на всички до терена.

Считаме, че нашите деца са най-голямата ни ценност, затова сме насочили усилията си към всички социални групи подрастващи в страната. В основата на нашите принципи стои равенство, етническа толерантност и защита на децата.

Считаме, че най-добрият начин да посеем основите на тези ценности в тях е съвместната им среща на терена, чрез различни социални игри и специални разработени педагогически похвати. Затова БФС се ангажира да работи активно за развитието на футболната игра сред подрастващите и от двата пола, чрез използването на най-популярния спорт като платформа и мощен инструмент за социална промяна.

Националната младежка програма на БФС е част от Grassroots хартата на УЕФА.

Система за оказване на помощ и съдействие за развитието на масовия-Grassroots футбол в европейските футболни федерации.

Страницата на програмата във "Фейсбук" - ТУК