БФС няма да прави никакви спънки на ЦСКА и “червените” ще стартират без проблеми участието си в първенството, научи БЛИЦ след края на Изпълкома. Както е известно, вицепрезидентът на централата Йордан Лечков отдавна се закани, че заради задълженията към Сливен “армейците” могат да бъдат извадени от “А” група или в най-добрия случай да им бъдат отнети точки от актива. Същите заплахи бяха отправени и от президента на БФС Борислав Михайлов. В крайна сметка това не се случи.

На заседанието бе представен доклад, който показа как са уредени финансовите отношения между ЦСКА и клубовете длъжници. “Червените” са изчистили задълженията си към Пирин, Вихрен и Миньор. Има спор с Черноморец, като се чака решение на Върховния касационен съд. По отношение на Сливен има извършено частично плащане, но голямата част от сумата не е издължена.

“Оттук нататък задълженията към Черноморец и Сливен остават да бъдат разглеждани от Лицензионната комисия за новото първенство. Проблемът с Черноморец са дела, които продължават да вървят. Срокът, който постави Изпълкомът към ЦСКА, бе изпълнен абсолютно, така че на този етап това е решението. Сега трябва да бъдат оправени нещата пред Лицензионната комисия за новото първенство”, заяви президентът Боби Михайлов./БЛИЦ