"Левски" ще приеме Локомотив (Пловдив) пред празни трибуни. Това реши на заседанието си Дисциплинарната комисия към БФС. Мачът от 12-ия кръг на "А" група е в събота от 16:30 часа на "Герена", където няма да присъстват зрители.

Очакваше се на "сините" да бъде наложено наказание лишаване от домакинство. В крайна сметка обаче "Левски" се размина със строгата санкция и ще играе срещу "смърфовете" на собствения си стадион. Както е известно, от Локо (Пд) настояха да се изправят срещу "сините" на неутрален терен, а не на "Герена". Искането им обаче не беше уважено.

Председателят на Дисципа Юри Кучев обясни след заседанието, че дисциплинарният правилник позволява замяната на основното наказание в подобни случаи - лишаване от домакинство, с това да се играе при закрити врати.

Санкцията на "Левски" е заради действията на феновете на тима след края на дербито с ЦСКА (0:1), което се игра в петък на Националния стадион. В безредиците двама полицаи бяха ударени от разбеснелите се привърженици, което бе описано в доклада на дежурния делегат.

Общата финансова глоба, наложена на "сините" е 6000 лева.

Решенията на Дисциплинарната комисия по случая:
* За хвърлени множество предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. а/ -предложение 2 - ДК наказва ПФК "Левски" с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За масово сбиване на трибуните предизвикано от привържениците на ПФК "Левски" свързано и с нанесени материални щети, ДК на основание чл. 37, ал. 1, т. 7, буква е/ и във връзка с чл. 37,ал 1, т.21, наказва ПФК "Левски" със забрана за игра пред публика за 1 среща и глоба в размер на 2000 лева.

* За нанесени щети на материалната база на стадиона на основание чл. 37, ал. 1, т.6, ДК наказва ПФК "Левски" с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* Задължава ПФК "Левски" да възстанови щетите нанесени на Национален стадион "Васил Левски" в гр. София съобразно чл. 38 от ДП.