Славният преди години Нефтохимик няма да бъде допуснат директно за участие в “Б” група през сезон 2010/11, научи БЛИЦ. От известно време собствениците на бургаския отбор се опитват да уредят тима да влезе от “В” в “Б” група, след като Миньор (Раднево) се отказа. От БФС обаче били категорични, че ако “шейховете” настояват да играят във втора дивизия, ще трябва да минат пред бараж с Разград, тъй като и те имат желание да заемат мястото на тима от Раднево.

“В БФС е пълен хаос. Босовете и на Нефтохимик, и на Разград са сериозни хора, имат много пари и искат отборите им да играят в “Б” група. Никой обаче не решава нищо, а първенството започва след 20 дни. Не се знае дали има ли бараж за попълване на Източната “Б” група, или ще останат нечетен брой отбори”, заяви източник на БЛИЦ.

От няколко дни начело на Нефтохимик е бившият нападател на Левски, ЦСКА и националния отбор Георги Чиликов, който работи в тандем с Ганчо Евтимов. Двамата се заели със задачата да възродят отбора и да го вкарат в “Б” група./БЛИЦ