БФС сподели своята позиция пред „7 дни спорт" по случая "Платини". От футболния съюз твърдят, че няма тенденциозно отношение към ЦСКА, просто спазват правилата.

“Нормите или се спазват, или не се спазват. За това Платини да не бъде картотекиран - има решение на СТК и то е мотивирано съгласно текстовете, фигуриращи в действащия правилник на БФС”, заяви изпълнителният директор Борислав Попов.

Наскоро от ЦСКА се оплакаха, че няма диалог с футболния съюз, за да има положителен край.

“По какъв начин да съдейства БФС на ЦСКА? Да отмени решението ли? Тогава дейността на комисията се обезсмисля”, каза още Борислав Попов.

Директорът е категоричен, че случаят с Платини не е отмъщение за скандалния трансфер на Абел Анисе.

“Защо да е отмъщение, когато се спазва законът, не мога да разбера. Защо винаги се смята, че когато решението е в ущърб на някого, е отмъщение спрямо него?”

Директорът не вижда как ЦСКА ще уреди Платини.

“Какво да направят? Да подадат наново документацията, да подготвят нов договор ли? Да прекратят договора от 31 август и да го сключат на 1 септември, така ли? Нали разбирате, че това е съшито с бели конци”.

Попов обаче не можа да обясни следното: ЦСКА е получил забрана да картотекира футболисти, а не да подписва договор със свободни агенти. А мотивът да не се картотекира Платини е именно датата на подписания договор - 31 август.

“Такива неща могат да се обсъждат, когато документите са на масата. Всичко останало са интерпретации”, завърши Борислав Попов.