БФС няма да извади Ботев (Пд) от "А" група. Както е известно, пловдивчани не отговарят на критериите за лиценз, който се издава за цялото първенство. Клубът има редица дългове и не се знае дали съществува представителен отбор, въпреки твърденията на собственика Димитър Христолов, че такава формация води подготовка в Италия.

Вадене на Ботев от елита обаче е изключено. Такава мярка ще донесе солени глоби на БФС, признаха хора на президента Боби Михайлов. "Санкциите са неминуеми и ще ги предизвика компанията, с която сключихме договор за телевизионното излъчване на мачовете от "А" група. Девет срещи на Ботев от пролетния дял са залегнали в програмата и няма накъде", обясниха експертите от "Иван Асен II" пред "Топспорт".

В БФС ще заемат пасивната позиция по деликатния казус с "канарчетата". "При трето неявяване за мач Ботев ще си напусне групата по естествен път. Тогава рекламодатели и телевизионни компании няма да имат претенции", разкриха още от БФС.

В централата е пристигнало писмо от НАП, от което става ясно, че последните приходи за Ботев от тв правата ще заминат директно за покриване на дълговете. Става въпрос за 43 000 лева./БЛИЦ