В Пловдив се проведе традиционното предсезонно съвещание с представители на клубовете от Югоизточна трета лига, по време на което бе изтеглен и жребият за новия сезон в шампионата.

Събитието бе ръководено от председателя на Зоналния съвет на БФС - Пловдив Огнян Златков, а участие взеха още техническият директор на БФС Георги Иванов, президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, директора на „Първенства и турнири“ Валентин Чакъров, секретарят на СТК Неделчо Михайлов, мениджърът на Лицензионната комисия към БФС Георги Лалев, секретарят на ЗС на БФС – Пловдив Милко Якимов, координатор първенства и турнири Атанас Узунов и председателя на Съдийската комисия към ЗС на БФС - Пловдив Атанас Бозев.

По време на ползотворната дискусия клубовете бяха запознати с промените в наредбата за новото първенство и бяха коментирани възможностите за сключване на търговски партньорства, включително и за телевизионното излъчване на двубоите от това ниво на българския футбол.

Благодарение на личното съдействие на президента Борислав Михайлов всеки клуб от Югоизточната трета лига ще получи по 12 топки „Адидас“.

В последния момент от участие в групата се отказа Нефтохимик Бургас, а на негово място ще се включи преодолелият квалификациите Верея (Стара Загора). 

След изтеглянето на жребия по системата „Бергер“ бе изготвена и програмата за есенния полусезон, който ще стартира на 6 август. Три клуба – Локомотив (Пловдив) II, Сливен и Саяна заявиха желание да играят домакинските си срещи в неделя, докато останалите отбори ще домакинстват в събота.

Програмата за I кръг:

Димитровград 1947 (Дмгр) - ФК Ямбол 1915 (Ямбол)

Берое II (Стара Загора) - Гигант (Съединение)

Левски (Карлово) - Черноморец 1919 (Бургас)

Асеновец 2005 (Асеновград) - Саяна (Хасково)

Спартак 1947 (Пловдив) - Несебър (Несебър)

Родопа Смолян (Смолян) - Сокол (Марково)

Борислав 2009 (Първомай) - ФК Сливен (Сливен)

Атлетик (Куклен) - Карнобат (Карнобат)

Верея (Стара Загора) - Розова долина (Казанлък)

Локомотив 1926 II (Пловдив) - Загорец (Нова Загора)