"Не става въпрос за разследване, а за нормални процедури", коментира пред Viasport.bg Делян Асенов от направление Детско-юношески футбол в БФС по повод скандалната случка от вчера на "Лаута".

Припомняме, че Черно море победи с 5:1 Локомотив (Пловдив) за Елитната юношеска група до 19 години. Срещата беше белязана от спорното, дори странно поведение на съдията Ивелин Рашев от Стара Загора. Младият рефер прикова вниманието заради трите отсъдени несъществуваши дузпи - една за гостите от Варна и две за "смърфовете". Фенсайтът на Локомотив (Пловдив) lportala.net показа кадри от скандалния мач и всеки сам може да се убеди дали Рашев е имал основания да посочва на три пъти бялата точка. 

"И от двата клуба ми се обадиха и изразиха недоволство от съдийството, поради което им казах да напишат становища и да предоставят видеозапис. В протокола от мача не е вписано, че ще последва жалба, било от Локомотив или Черно море. Има си делегат, който е присъдил оценка на арбитъра", обясни още Делян Асенов.

Съдийството на Рашев ще бъде разгледано от реферската комисия на БФС. А делегат на мача е Донка Желева, също от Стара Загора. Тя е сестра на играещия треньор на Верея Живко Желев.

"Не се съмняваме в нищо, искаме да видим какви грешки е допуснал съдията, ако изобщо е допуснал грешки", добави Асенов.