Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Българският футболен съюз публикува съобщение относно формата на "А" група от следващия сезон. Идеята на Борислав Михайлов е първи кръг на новото първенство да бъде още в началото на юли. Както е известно, "А" група вече ще е с 14 отбора, а в БФС вече очакват писменото становище на всеки един от клубовете, които да обяснят за начина, по който искат да се изиграе първенството 2013/2014.

Цялото съобщение на БФС:

По идея на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов започнаха консултации с клубовете от "А" група за формата, по който да се проведе следващия сезон в елитната ни дивизия.

Още през миналата година с решение на Изпълнителния комитет на БФС бе определено, че "А" група ще се формира от 14 отбора. До няколко дни обаче клубовете трябва да изпратят писмено становище за начина, по който да се изиграе първенството 2013/2014.

Същевременно клубовете ще трябва да се произнесат и по идеята за по-ранно стартиране на шампионата, който по традиция досега започваше в началото на август. Сега на дискусия е подложен вариантът първи кръг да е още в началото на юли, за да се използва топлото време и хубавите терени, отчитайки факта, че вече доста стадиони разполагат с осветление, което позволява да се играе по-късно и при приемливи температури.