Изпълнителният комитет на БФС проведе първото си редовно заседание днес. На него бе приета новата административна структура, която е изработена според препоръките на УЕФА. Членовете на Изпълнителния комитет се запознаха с отчета на националния селекционер Ясен Петров, а на следващото си заседание ще решат дали ще се продължи съвместната работа.

Съобщението от сайта на БФС:

"На първото си редовно заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие проект на правилника за работа на ръководния орган на съюза, както и новото организационно структуриране на ИК.

Членовете на Изпълнителния комитет се запознаха с отчета на националния селекционер Ясен Петров за резултатите и извършената работа в периода януари-декември 2021 г., както и с целите за идната 2022 г., включващи преследване на задължително първо място в групата от Лигата на нациите, продължаване на политиката за интеграция на перспективни млади футболисти и разширяване на скаутското звено към националните отбори.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

На следващото заседание на ИК през януари 2022 г. членовете на ръководния орган на БФС ще дадат своята оценка за извършеното дотук от щаба на мъжкия национален отбор и ще вземат решение за продължаване на съвместната работа.

На днешното си заседание Изпълкомът одобри и новата административна структура на Българския футболен съюз, изработена според препоръките на УЕФА и в тон с политиката за модернизиране работата на всички европейски футболни федерации. В новата административна схема основна роля заема мениджър „Стратегическо управление“, а функцията „Технически директор“ ще включва и унифициране на политиката на треньорите на различните национални отбори с цел ясна тактико-техническа философия и по-лесна интеграция на футболисти в различните възрастови групи.

Структурата също така открива и нови позиции като ръководител отдел „Спортна наука“ и ръководител отдел „Трансфери“, пряко подчинен на директора „Първенства и турнири“.

Новата административната пирамида е съобразена с проекта „Футболни федерации на бъдещето“ на УЕФА, в който БФС е сред първите активни участници. Идната седмица високопоставени представители на УЕФА ще се срещнат с оперативното ръководство на футболния съюз за стартиране на процеса по модернизиране на работата.

Членовете на ИК утвърдиха проекта за международен календар за 2022 г. и единодушно приеха кандидатурата на доц. д-р Емил Атанасов за нов директор на Българската треньорска школа по футбол.