Конгрес на БФС за избор на нов президент, който беше планиран за 18 март, няма да има. Това стана ясно след края на заседанието на Изпълкома, което се проведе преди малко. Така бе потвърдено написаното от БЛИЦ по-рано през деня.
 
На пресконференцията президентът на футболната централа Борислав Михайлов изтъкна като мотив за непровеждането на конгрес делата, които се водят срещу БФС от опозицията в лицето на Димитър Бербатов, а съдът все още не се е произнесъл по тях.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Припомняме, че конгресът, който трябваше да се проведе на 18 март 2022 година, бе свикан преди близо 7 месеца. Впоследствие, Бербатов събра подписка за провеждане на извънреден конгрес, който се състоя на 12 октомври и на него Михайлов бе преизбран с 11 гласа повече от бившия нападател на ЦСКА, Байер (Леверкузен), Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

Последва обжалване в съда, който все още не се е произнесъл по горещата тема.

"Никога не съм се опитвали нито аз, нито моите колеги, да вкараме напрежение във футбола. Напрежението се вкарва от една група хора, които смятат, че на всяка цена трябва да застанат начело на футболния съюз. Ние работим по закон. Конгрес има, конгрес се печели. Извънреден конгрес се свиква от съда, печели се. Никой от нас не бяга от конгрес, но трябва да изчакаме. Който вкарва футбола и футболния съюз в Параграф 22, не е Боби Михайлов със сигурност“, заяви Михайлов.

„Всички ни посъветваха да не взимаме решения, които във времето може да се окажат незаконни. Винаги Съдът може да излезе с друго решение за Конгрес. За съжаление войната стигна близо до нас, но аз война във футбола няма да допусна. Аз не съм виновен, че ги има тези дела, нито, че свиквам стария и новия Изпълком. Трудно се работи, имаме кворум, работим сериозно. Бюджетът за тази година е доста добър. Стратегията е готова.“

„Първо, Конгресът няма повод да бъде изборен. Нито по закон, нито по устав. Преди няколко месеца имаше конгрес, който беше изборен. Затова и сега този го отменихме, защото няма да има основания решенията му да се приемат, тъй като имаше друг конгрес преди няколко месеца“, поясни президентът на БФС.