Дисциплинарната комисия към БФС официално обяви, че срещата между "Ботев" (Пловдив) и Литекс ще се играе пред празни трибуни, както беше вчера на мача Локо (Пд) - "Левски" (2:3). Двубоят от 16-ия кръг на "А" група на "канарчетата" с "оранжевите" е утре от 14:40 часа на стадион "Христо Ботев", където няма да бъдат допускани фенове. Още вчера от "Ботев" обявиха, че БФС ги наказва заради хвърлените от бултрасите предмети по време на мача с "Левски" (0:1) миналия уикенд на "Герена".

Освен това "канарчетата" са сериозно одрусани от Дисципа. Наложена е глоба от 4000 лева заради хвърлените предмети с последствия, като е причинено нараняване на служебно лице. Капитанът Бобан Грънчаров пък е санкциониран с 3000 лева заради показан среден пръст.

Решенията на Дисципа:

* По отложено за разглеждане случилото се след срещата ”Левски” - ”Ботев” (Пловдив), за хвърлени предмети с последствия, като е причинено нараняване на служебно лице, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б – предложение 2, ДК налага наказание на ПФК "Ботев" - лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 4000 лева. За нанесени значителни материални щети и хвърлени предмети, довели до сериозни наранявания и с последствие, на основание чл.37, ал.1, т.21, наказанието „лишаване от домакинство” се заменя със забрана за игра пред публика.

* За показан неприличен жест, на основание чл.22, ал.4, ДК наказва Бобан Грънчаров от ПФК ”Ботев” (Пловдив) с глоба в размер на 3000 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ