БФС официално съобщи, че двама футболисти са разтрогнали договорите си с Левски по вина на клуба. Това са Илия Юруков и Живко Атанасов, които, както се знае, вече са с нови отбори – съответно Арда и Черно море.

Спортно-техническата комисия към родната централа съобщи, че те са разтрогнали трудовите си договори без предизвестие заради неплатени месечни възнаграждения.

СТК към БФС написа следното:

СТК констатира прекратяване на трудовия договор без предизвестие за неплатени месечни възнаграждения от ПФК „Левски“ Сф на Илия Йорданов Юруков –състезател по футбол, считано от 09.06.2021 година.

СТК констатира прекратяване на трудовия договор без предизвестие за неплатени месечни възнаграждения от ПФК „Левски“ на Живко Станиславов Атанасов –състезател по футбол, считано от 14.06.2021 година.

Заинтересованите страни може да подадат молба за вида на причината за предсрочно прекратяване на договора до Комисията за договорната стабилност при БФС в срок до 30 дни от предсрочното прекратяване на договора съгласно чл. 38, ал.6 от Правилника за договорите и трансферите на футболистите в системата на БФС.