Българският футболен съюз и лично президентът Борислав Михайлов продължават с подкрепата си към проекта „БГ Футболни проби“, чието второ издание за тази година ще се проведе на 25 април на ст. „Трейс Арена“ в Стара Загора.

Инициативата се състои в помощ на футболисти от различни възрасти от 8 до 22 години да намерят по-лесно реализация и да бъдат ангажирани в професионалния или полупрофесионалния ни футбол.

Събитието, организирано от Ивайло Крушарски и Ивана Микова – организатори и сподвижници на проекта за България, цели да подпомогне както много футболисти в желанието им да бъдат забелязани от клубове от системата на професионалния и полупрофесионалния футбол, така и на самите отбори да се сдобият с качествени попълнения. За целта заниманията ще бъдат проследени от скаутски звена на повечето от отборите от Първа и Втора професионална лига, а същото така и от някои грандове от чужбина.

На събитието са поканени всички представители на медиите.

Това издание на „БГ Футболни проби“ ще е второто от серия футболни тестове, които ще се провеждат регулярно всеки месец в различни градове.

Първият се състоя в началото на март в Национална футболна база „Бояна“ с участието на селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров. След него над 10 български таланти се сдобиха с шанс да пробият на родната футболна сцена.