Спортно-техническата комисия на БФС отказа да прекрати едностранно договора на Исуф Уатара с Черноморец. СТК не откри основателни причини за едностранното прекратяване на договора на халфа от Буркина Фасо.
 
Комисията разгледа доказателствата представени от страните по едностранно прекратяване на договора на Исуф Уатара с ПСФК „Черноморец Бургас” взе предвид факта, че страните изискват установяването на причина за предсрочното прекратяване на договора, тъй като свързва тази причина с различни последствия за клуба или футболиста. Установяването на тази причина е в непосредствена връзка с принципа на договорна стабилност, прогласен в чл. 43 от Правилника за статута и трансферите на футболистите и същия правилник на ФИФА.
 
На тази база Спортно-техническата комисия реши:
Не установява основателни причини, които да послужат като основание за едностранно прекратяване на договора от футболиста съобразно изложените от самия него мотиви.
 
Предвид горното следва да се приложат последствията по чл. 44 от Правилника за статута и трансферите на футболистите и чл. 25 ал. 1 от Правилника за състезателните права на футболистите. Решението подлежи на обжалване пред Арбитражния спортен съд към Българския футболен съюз в 7-дневен срок от уведомлението.
 
- По искане на двата клуба срещата от Х-ти кръг на „Б” ФГ - между отборите на ПФК „Добруджа” Дч и ОФК „Марек” Дупница, ще се играе на 19.10/събота/2013 от 16.00 часа, вместо на 20.10/неделя/2013 от 16.00 ч
 
- По искане на двата клуба и предвид предстоящите срещи на национални гарнитури на стадионите в гр. Севлиево и гр. Стара Загора, срещата реванш от 1/16 финала за Купа България между отборита на ПФК „Видима Раковски ” Севл. и ПФК „Берое” СЗ, ще се играе на 10.10/четвъртък /2013 от 15.00 часа, на стадиона на ФК „Верея”- „Трейс Арена” в кв. Кольо Ганчево град Стара Загора. СТК обръща внимание на организаторите да не допускат продажба на билети в повече от капацитета на съоръжението.
 
- Отлага за разглеждане на следващо заседание молба от ПФК „Ботев” Пд за промяна дата на срещата от 13-ти кръг на „А” ФГ ПФК „Локомотив” Сф - ПФК „Ботев” Пд.
 
СТК констатира едностранно прекратяване на трудовите договори на футболистите:
- Георги Василев Какалов с ПОФК „Ботев Враца ” считано от 02.10.2013
- Даниел Ангелов Божков с ПОФК „Ботев Враца ” считано от 26. 09.2013