Локомотив (Пловдив) за пореден път беше лишен от домакинство. На днешното си заседание Дисциплинарната комисия наложи сериозно наказание на "черно-белите". Санкцията идва след случилото се на двубоя с Литекс, в който избраниците на Александър Станков отстъпиха с 2:5. В 68-ата минута на двубоя страстите на "Лаута" се разгорещиха, след като Страхил Попов от състава на гостите от Ловеч беше ударен с бутилка, хвърлена от публиката на Локомотив. Така "смърфовете" отнесоха парична глоба в размер на 6000 лева, както и са лишени от домакинство, което ще изтърпят във втория пролетен кръг, когато приемат Черноморец. За момента обаче не е ясно къде ще се играе този двубой.


БЛИЦ припомня, че само от началото на този сезон "черно-белите" вече на два пъти отнасяха строги наказания заради изцепки на феновете си. В началото на шампионата ултраси на Локо (Пд) се млатиха с привърженици на Нефтохимик в Бургас, след което "смърфовете" бяха лишени от домакинство. При победата с 1:0 над ЦСКА също имаше екшъни и се наложи избраниците на Станков да приемат "Левски" пред празни трибуни на "Лаута".

Решенията на Дисципа:

* За хвърлени предмети с последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б – предложение 4, ДК налага наказание на ПФК ”Локомотив” /гр. Пловдив/ лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 4000 лева.

* За многобройни хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Левски” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ