БФС отписа ЦСКА и Литекс още преди да са изиграли реваншите в плейофите на Лига Европа. От направление Спортно-техническо към футболната ни централа изготвили програмата до края на “А” група, като имали предвид, че “червени” и “оранжеви” няма да продължат в груповата фаза на турнира. Както е известно, ЦСКА падна от Стяуа с 0:2 в първия мач в Румъния вчера, а Литекс загуби в Ловеч с 1:2 от Динамо (Киев).

Шансовете и на двата родни тима да се класират напред са илюзорни, но всичко се случва. Ако някой от двата отбора направи чудо и преодолее съперника си, ще настане страшен хаос в програмата през целия есенен дял от първенството. Ще настъпят промени в дни, часове и преки телевизионни излъчвания, тъй като мачовете и на ЦСКА, и на Литекс са с приоритет за телевизиите.

Програмата до края на кръговете през есента ще бъде официално съобщена в понеделник. Дербито “Левски” - ЦСКА, което е насрочено за последния уикенд на октомври, ще се играе в събота или в понеделник заради евентуалния балотаж на президентските избори, който е на за тази дата./БЛИЦ