БФС не уважи искането на Левски да домакинства на ЦСКА на своя стадион "Георги Аспарухов". Това съобщиха "сините" чрез публикация на официалния сайт на клуба. Както вече стана ясно, преди дни от "Герена" излязоха с официална позиция относно мача с "червените", в който ще са символични домакини и настояха той да се играе на "Георги Аспарухов". "Сините" изразиха категорична позиция, че това не е вечно дерби, а двубой срещу "преименуваното акционерно дружество".

БФС днес уведоми Левски, че и ответната среща трябва да се играе на "Васил Левски", където в събота от 16:30 часа ЦСКА домакинства на "сините". От "Герена" определиха отказа "изкривен модел на демокрация". Ръководството на Левски обаче е категорично в намерението си да продължи да настоява да домакинства на "армейците" на своя стадион.

Публикуваме цялото изявление на Левски:

ПФК Левски получи отговор на официалното си предложение, отправено към Българския футболен съюз и СДВР, клубът да играе домакинските си срещи с преименуваното акционерно дружество на своя стадион „Георги Аспарухов“.

Отговорът от страна на БФС е отрицателен, като от футболната централа се осланят на Меморандум от 2011 година, подписан от Министерство на вътрешните работи, Министерство на младежта и спорта, Столична община и БФС в присъствието на представители на ПФК Левски и ПФК ЦСКА, според който всички срещи между двата отбора трябва да се играят на националния стадион „Васил Левски“, независимо от факта, че ПФК ЦСКА вече не съществува!!!

От БФС също така заявяват, че след като според „компетентните органи“ домакинската среща на ПФК Левски срещу преименуваното акционерно дружество е с “рисков характер”, то съгласно Наредбата им за сезон 2016/2017 г. тя трябва да се състои на националния стадион „Васил Левски“.

Въпреки че БФС не прави разлика между закрития ПФК ЦСКА и едно преименувано акционерно дружество, то ние правим - за нас „вечното дерби“ е история. Ние ще влезем в двубой със съперник от Първа професионална лига, определен по програма, спазвайки законите на България и наредбата на БФС, не защото сме съгласни с този изкривен модел на “демокрация”, а защото сме професионален клуб, но няма да се примирим със ситуацията и ще продължим да настояваме да играем своите домакински срещи в Първа професионална лига в своя дом – „Георги Аспарухов“ докато бъдем чути.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига