Ръководството на БФС е отхвърлило предложението на федерациятана Мали за контролна среща през февруари. Африканците поискали да дойдат в София за мач на стадион “Васил Левски”, но само родната централа има плати 100 000 долара.
 
Срещу тази сума малийците гарантирали, че ще дойдат с най-големите си звезди, среди които са Фреди Кануте от Севиля, Мамаду Диара от Реал (Мадрид), Сейду Кейта от Барселона и Мохамед Сисоко от Ювентус.
 
Както е известно и звездата на “Левски” Гара Дембеле получи повиквателна за националния отбор на Мали. Нападателят, който има двойно поданство – френско и малийско, първоначално отказа поканата заради надеждите, че може да получи повиквателна за Франция.
 
След това подходи дипломатично и обяви, че приема да играе за Мали, но е контузен и не може да участва в мача с Конго. По този начин дипломатично си остави вратичка за евентуална повиквателна от “петлите”.
 
“Труд” също пише, че има Мали проявява желание за контрола с България. Изданието допълва, че Буркина Фасо също има интерес от мач с тима на Лотар Матеус.
 
Според “7 дни спорт” Замбия е вариант за съперник на “лъвовете” на 9 февруари. Вчера се появи информация, че за тази дата имаме покана от Македония. Матеус ще избирал съперника измежду тези два отбора и Литва и Естония./БЛИЦ