Съдийската комисия на Българския футболен съюз излезе със становище по повод нападките към съдията на мача Локомотив (Пловдив) - ЦСКА Ивайло Стоянов.

Реферът стана обект на много критики от страна на боса на Славия Венцислав Стефанов, който го нарече "помияр" пред БЛИЦ и каза, че съдията е класирал ЦСКА за Лига Европа с отсъжданията си на мача Локомотив (Пловдив) - ЦСКА (1:2).

От БФС са категорични, че Стоянов е взел правилно решение относно наказателния удар, който отсъди за "червените" и смятат, че той е действал съобразно правилата на играта.

Ето позицията на СК при БФС:

"Във връзка с изявлението на г-н Венцеслав Стефанов, че „помияр“ е класирал ЦСКА за Лига Европа, СК при БФС изразява следното становище:

СК при БФС осъществява своята дейност при стриктно спазване на нормативните документи на БФС, етиката и морала. 

На свое заседание на 11.07.2020 г. бе разгледана конкретната среща „Локомотив“ (Пловдив) – „ЦСКА – София“, както и ситуацията с отсъдения наказателен удар. Подробния анализ на ситуацията дава основание единодушно да се приеме, че наказателния удар е отсъден съобразно правилата на играта. Съдийската бригада е оценена коректно съобразно правилника на футболното съдийство и методиката на УЕФА. В тази връзка СК при БФС, счита отправените обвинения за допуснати грешки и преднамереност в дейността на СК при БФС за неоснователни и безпочвени.

СК при БФС призовава всички участници в първенството да спазват правилата на феърплея и да се осигурят нормални условия за протичане и приключване на първенството.

Абсолютно неприемливи са отправянето на квалификации и обиди към длъжностни лица на футболните срещи в първенствата и турнирите под егидата на БФС, както и отправянето на внушения и опит за въздействие върху тях".