Ръководството на Българския футболен съюз ще почете капитана на националния ни тим Стилиян Петров на култовата дата 17 ноември. Преди 17 години “лъвовете” биха Франция с паметния гол на Емо Костадинов. Точно на тази дата отборът трябва да изиграе контрола, която ще бъде мач №100 на Стенли. По този повод Борислав Михайлов търси съперник за приятелския двубой и настоява той да се проведе в София. От футболната ни централа готвят малък празник и подаръци за юбиляря.

“Предпочитаме да играем в София, тъй като Стилиян Петров прави 100 мача и се надяваме да бъде по-добра атмосферата. Още нямаме противник, но очакваме до една седмица да стане ясно. Вариантите са Сърбия и Беларус, но не е 100 процента сигурно”, коментира на заминаване към Истанбул Борислав Михайлов.

“Хубаво е, че има свободна дата и ще проверим възможностите си срещу Саудитска Арабия. Матеус има шанс да види и други футболисти, на които да даде шанс. Може би ще пробва различна схема на игра, има достатъчно момчета”, допълни Михайлов.

“Винаги след успех е по-лесно, но и преди мача с Уелс също имаше добро настроение в отбора, дисциплината е добра. Наистина момчетата изглеждат по-весели, по-верни, по-свежи. Оптимист съм, имаме футболисти, трябва да се работи. Виждате колко е изравнен футболът, какви резултати се получават, така че трябва да играем мач за мач, ако можем да станем втори, ако не - градим отбор и това е”, завърши шефът на футбола ни./БЛИЦ