Витоша (Бистрица) спечели за трета поредна година футболния турнир "Христо Гаврилов - Ринги" във Войнеговци. Традиционната надпревара се проведе за 53-ти път и беше под патронажа на БФС и Столична община. Тази година се отбелязват 100 години футбол във Войнеговци. 

На финала Витоша (Бистрица) победи Сокол (Негован) с 3:0 и спечели купата.

Специални гости бяха футболната легенда и вицепрезидент на БФС Емил Костадинов, Валентин Чакъров - изп. дир. направление "Първенства и турнири" в БФС и председателя на зоналния съвет на БФС-София Петко Петков.

"От 2005 година започнахме да правим турнира по-професионално - със съдии и награди. Участниците са предимно от четвърта дивизия от София и региона. Искам да изкажа благодарности на Боби Михайлов, Емо Костадинов, Валентин Чакъров, Петко Петков", каза кметът на село Войнеговци Емил Алексиев пред БЛИЦ.

"И в момента имаме турнир с подкрепата на Михайлов и зоналния съвет на БФС-София - в село Подгумер. Осем отбора участват. Турнирът е подкрепен от БФС и Столична Община Район "Нови Искър", добави Алексиев.

"Турнирът "Христо Гаврилов - Ринги" се превърна във футболен празник. В годината сме предвидили един или два детски турнира да организираме още с БФС и Столична община на базата, която я имаме и се гордеем с нея", добави Емил Алексиев.

"100 години организиран футбол във Войнеговци не е малко. Гордеем се, че сме дали двама от големите футболисти на България - Георги Бонев (Локомотив София) с 36 мача в националния отбор и легендата Георги Аспарухов. Дядото на Гундо по майчина линия е бил кмет на Войнеговци. От нашето село има много много футболисти, играли в отбори от "Б" и "В" грипите. БФС в лицето на Борислав Михайлов награди Георги Бонев със "Златна звезда". Със "Сребърна звезда" - Петко Трайков и Йордан Йорданов, които също са израснали във Войнеговци. Благодарим на БФС. Радостен съм, че съм кмет на Войнеговци", каза още Алексиев.