По случай Международния ден на детето – 1 юни, Българският футболен съюз подкрепи детския футболен турнир „Щастливи заедно“, организиран за втора поредна година от Държавната агенция за закрила на детето и Българската спортна федерация за деца и младежи в риск със съдействието на Министерството на младежта и спорта.

В спортната надпревара, която се проведе в Зимния дворец в София, участваха деца в неравностойно положение от ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип) „Мечтатели и приятели“ – София, ДДЛРГ (Дом за деца лишени от родителска грижа) „Асен Златаров“ – гр. Враца, ВУИ (Възпитателно училище-интернат) „Ангел Узунов“ – гр. Ракитово, РПЦ (Регистрационно-приемателен център) „Военна рампа“, както и деца с изявени дарби от ФК „Национал“.

Проявата бе под надслов „Щастливи заедно!“ - заради идеята, че когато се обединяваме в името на спорта, сме единни и постигаме успехи. Надпреварата бе открита от заместник-министъра на младежта и спорта доц. д-р Стоян Андонов, ректора на НСА проф. Пенчо Гешев и секретаря на ДАЗД Теодора Иванова.

Купата на победител в турнира грабнаха децата от ВУИ „Ангел Узунов“, а шампионите и призьорите бяха наградени лично от вицепремиера Марияна Николова, члена на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов, главния юрисконсулт на централата Янита Димитрова, председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова, и легендата на българския футбол Емил Спасов.

За участниците в турнира бе осигурен награден фонд – футболни топки, тениски, раници, шапки и други спортни принадлежности.