След като от началото на годината инициира серия от работни срещи, дискусии и инициативи за дигитализация на българския спорт и внедряването на технологиите в цялостния спортен процес, Българският футболен съюз продължава усилията си в тази посока.

Футболната централа подкрепи проекта на Digitalensport.bg, който има за цел всеки спортен клуб в България да разполага със собствен работещ уебсайт. Инициативата Дигитален Спорт е напълно безвъзмездна, а изработените уебсайтове се предоставят на клубовете безплатно - в подкрепа на българския спорт и в частност на българския футбол.

Проектът е насочен към всички клубове от футболната йерархия - професионални или аматьорски, а също и в двете направления – мъжко и женско. Дигитален Спорт предлага специален ДЮШ регистър с подробни данни и контакти за детско-юношеските школи и академии на футболните клубове в България. Целта е бърз и лесен достъп на подрастващите и техните родители към спортни бази (стадиони, зали, игрища), клубовете и дори график на тренировъчния процес.

Друга основна цел на кампанията е повишено внимание към женския футбол, който набира все по-огромна популярност у нас.

Инициативата вече е в ход, като първите над 30 клуба (включително футболните Беласица (Петрич), Созопол, Спортист (Своге), Монтана, Струмска слава (Радомир), Спартак (Плевен), Доростол (Силистра), Светкавица (Търговище), Септември (Тервел), Черноморец (Балчик), Ювентус (Малчика), Локомотив (Дряново), ФК Дреновец, Левски (град Левски), Янтра (Полски Тръмбеш) и други вече използват новите си сайтове.

В първия етап на инициативата са включени над 40 футболни клуба от Втора лига, както и четирите Трети дивизии в страната – клубове, които все още нямат работещи уебсайтове.

Инициативата вече е подкрепена от Българската професионална футболна лига, както и от федерациите по баскетбол и волейбол.

Всеки заинтересован клуб може да се свърже с организаторите тук, или на имейл: [email protected].