БФС погази собствената си наредба заради Витоша (Бистрица), научи БЛИЦ. Оказа се, че “тигрите” нередовно са картотекирали бившия защитник на “Ботев” (Пд) Венцислав Бонев, който взе участие в част от мачовете им през пролетта.

Бонев разтрогна с “канарчетата” с решение на БФС, което влиза в сила от 22 март. Веднага след това той бе картотекиран във Витоша и изигра 4-5 мача за тима. За последно Бонев се появи в двубоя срещу Оборище (Панагюрище) (2:1), а след това от Марек подадоха жалба до БФС, че  е неправомерно картотекиран.

Само час по-късно футболният съюз разглежда жалбата и я отхвърля като неоснователна. БФС се позовава на чл. 8, ал. 1 и ал. 2, точка 1, 2 и 3 от правилника за състезателните права на футболистите.

Членът 8 ал. 1 гласи: футболист аматьор свободно преминава в друг АФК при спазване на ограниченията по чл. 6.
Ал. 2. Преминаването по алинея 1 е разрешено:
1. В периода между две спортносъстезателни години
2. В периода между два полусезона
3. след започване на полусезона, но при условие, че състезателят не е играл в друг ФК/ПФК

С този мотив жалбата на Марек е отхвърлена, тъй като картотекирането на Бонев не противоречи на точки 1, 2 и 3.

Към ал. 2 обаче има и точка 4, която показва колко грубо БФС погазва собствения си правилник:
4. За ФК от “В” АФГ ал. 2 т. 3 важи само за есенния полусезон.

Това забранява на БФС да картотекира Бонев във Витоша след началото на пролетния дял на шампионата и от футболния съюз трябва да присъдят служебни загуби на тима във всички срещи с негово участие.

В момента Марек и Витоша спорят за първото място в групата, като дупничани имат аванс от три точки, а в неделя от 18:00 часа е директният двубой между двата тима на стадиона в Бистрица.