Българският футболен съюз погази свое ново правилно, което бе прието само преди седмица. От централата тогава обявиха, че реферите от професионалния футбол ще свирят мачове в аматьорските групи, само когато нямат назначения в „А” и „Б” група за съответния кръг. Само, че това правило бе погазено още след 4 дни.

Главният съдия на двубоя Берое – Локомотив (Пловдив) Станислав Ставров ще трябва да свири още един двубой този уикенд. Според публикуваните наряди той ще надува свирката и на срещата от Северозападната „В” група между „Ботев” (Луковит) и Янтра (Габрово), която е в неделя от 16:00 часа.

Така за по-малко от 48 часа Ставров ще ръководи два мача и ще погази гласуваните решения на БФС.

Припомняме, че до тази мярка се стигна след случилото се с Таско Тасков. Реферът първо получи наряд за тежкия мач в Разград в събота между Лудогорец и Литекс, завършил 1:1, а само часове по-късно трябваше да свири и на ЦСКА в Самоков. Невъзможността за възстановяване, а и дългото пътуване от Разград до Самоков, наложиха промяна и на неделния мач от Югозападната "В" група беше изпратен Стефан Апостолов.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016