Дисциплинарната комисия (ДК) към БФС официално взе решение за случая в Каварна преди няколко кръга. Както е известно, домакините от Калиакра бойкотираха двубоя с “Левски”, след което бе присъдена служебна победа на “сините” с 3:0. ДК на днешното си заседание формулира наказанията на Калиакра. Клубът не бе изваден от “А” група, каквато възможност имаше, но бе жестоко глобен и ще понесе сериозни финансови загуби.

Общата финансова санкция на Калиакра е в размер на 62 хиляди лева. Отборът е предупреден с изваждане от “А” група. Административният директор на клуба няма право да изпълнява задълженията си в следващите 6 месеца. Най-тежкото наказание изглежда спирането на парите от телевизионните права. Както е известно, почти висчики клубове от долната половина на класирането се издържат и попълват бюджетите си именно от приходите от телевизионни права.

Дисциплинарната комисия е взела своите решения на основата и на становище на Комисията “Феърплей ред и сигурност", която е установила сериозна намеса на общинските власти в Каварна в делата на Калиакра, което е грубо нарушение на правилника на БФС. Освен това от ДК считат, че е налице преднамереност и симулативни действия при неизиграване на срещата./БЛИЦ

ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ ЗА МАЧА КАЛИАКРА - "ЛЕВСКИ"