БФС наказа пловдивските "Ботев" и Локомотив след дербито помежду им, което се игра на Националния стадион "Васил Левски" и беше спечелено с 2:1 от "канарчетата". Заради спречкването на Аласан Н`Дайе с Вандер Виейра, халфът на Локо (Пд) получи наказание от 3 мача, а бразилецът от "Ботев" е санкциониран за 1 мач. БЛИЦ TV вече ви показа кадри от екшъна след края на пловдивското дерби - ТУК!

Н`Дайе отнася и сериозна парична санкция - общо 4000 лева, като 3 бона са заради показан неприличен жест.

Хората на Борислав Михайлов изобщо не си поплюват и глобяват без да им мигне окото. След пловдивското дерби ръководството на "Ботев" (Пд) трябва да вади общо 7000 лева, а за "смърфовете" санкцията дори е по-сериозна - 10 бона.

Освен това "канарчетата" са глобени и с 2000 лева заради нерегламентирано използване на пиротехнически изделия от феновете им по време на мача с "Левски" за Купата на България, игран на "Герена" и спечелен от "сините" с 3:1.

Решенията на Дисциплинарната комисия след пловдивското дерби:

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени предмети, опасни за здравето, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 3, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За навлизане на публика на пистата без последствия, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.Б – предложение 1, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За издигнати транспаранти, съдържащи цинични и неприлични думи, на основание чл.37, ал.8, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За показан неприличен жест, на основание чл.22, ал.4, ДК наказва Алассане Ндияе от ПФК ”Локомотив” /гр.Пловдив/ с глоба в размер на 3000 лева.

* За инцидента след края на срещата ПФК”Ботев” /гр.Пловдив/ – ПФК”Локомотив” /гр.Пловдив/ между двамата състезатели от ПФК”Локомотив” /гр.Пловдив/ и ПФК”Ботев” /гр.Пловдив/, на основание чл.22, ал.1, буква „Д”-5, ДК наказва Алассане Ндияе от ПФК ”Локомотив” /гр.Пловдив/ с лишаване от състезателни права за 3 срещи и глоба в размер на 1000 лева.

* За инцидента след края на срещата ПФК”Ботев” /гр.Пловдив/ – ПФК”Локомотив” /гр.Пловдив/ между двамата състезатели от ПФК”Локомотив” /гр.Пловдив/ и ПФК”Ботев” /гр.Пловдив/, на основание чл.22, ал.1, буква „Д”-5 във връзка с чл.16, ал.3, ДК наказва Вандер Сакраметно Виейра от ПФК ”Ботев” /гр.Пловдив/ с лишаване от състезателни права за 1 среща и глоба в размер на 1000 лева.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ