Българският футболен съюз получи писмо от министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, в което той счита за нецелесъобразно провеждането на Общото събрание на БФС на 11 декември в условията на утежнена епидемична обстановка в страната поради разпространението на COVID-19.

Препоръката на Министерството на здравеопазването е за отлагане на конгреса, което е допустимо от действащото законодателство и Устава на БФС.

Членовете на Изпълнителния комитет на БФС бяха запознати със становището на министър Ангелов, като в най-кратки срокове се очаква тяхното решение по казуса, което ще бъде комуникирано своевременно, информират от БФС.

БЛИЦ писа още във вторник за срещата между министър Костадин Ангелов, спортния министър Красен Кралев и шефовете в БФС Михаил Касабов и Емил Костадинов, на която е решено отлагането на конгреса.

След това последва тривиалната процедура, която включва написване на препоръчително писмо от Министерството на здравеопазването до БФС, което се случи днес. После Изпълкомът трябва да официализира официално чрез гласуване отлагането на конгреса, което ще се случи тези дни.