ЦСКА се отърва само с парична глоба заради грозната проява на част от феновете си по време на мача с Локомотив (Пловдив), който "червените" спечелиха с 2:0 в събота. На "Лаута" "армейци" си позволиха да обстрелват "смърфовете" със сигнални ракети. Дисциплинарната комисия към БФС обаче изтъкна, че до сериозни инциденти не се е стигнало и заради това на двата клуба се налагат единствено парични глоби. А както е известно, на "Ботев" - "Левски" (2:0) също имаше подобен обстрел, в който обаче доста хора, най-вече полицейски служители пострадаха, след което "сините" и "канарчетата" получиха наказание да играят следващите си домакински двубои пред празни трибуни.

На днешното си заседание Дисципът наложи на ЦСКА обща глоба в размер на 6000 лева. Локо (Пд) пък ще трябва да заплати 5 бона.

Решенията на Дисциплинарната комисия по случая:

* За хвърлени многобройни предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК наказва ПФК Локомотив – гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК Локомотив - гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За хвърлени предмети, опасни за здравето, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А –предложение 3, ДК наказва ПФК ЦСКА с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК ЦСКА с имуществена санкция в размер на 3000 лева.