Българският футболен съюз пожела успех на представителите ни в европейските клубни турнири. На официалния си сайт от централата отбелязаха началото на сезона.

Ето какво пишат от БФС:
"От днес започва участието на българските отбори в европейските клубни турнири с мачовете на Славия и Берое.

Славия се изправя срещу полския Заглебие в първия предварителен кръг на Лига Европа. Тимът от София е домакин в първата среща, която започва в 19:30 часа на стадион "Васил Левски". Реваншът в Любин ще се играе на 7 юли.

Берое (Стара Загора) посреща босненския Радник (Биелина), също в първия квалификационен кръг от Лига Европа. Срещата на стадион "Берое" стартира в 20:30 часа. Реваншът в Босна и Херцеговина ще бъде седмица по-късно - на 7 юли.

Останалите български представители – Лудогорец и Левски започват своето участие през месец юли.  

Победителят в първенството от миналия сезон Лудогорец ще срещне Младост (Черна гора) във втория предварителен кръг от Шампионската лига.  Тимът от Разград ще е домакин в първия мач, който ще се проведе в сряда, 13 юли, от 20:30 часа. Реваншът ще се състои във вторник, 19 юли, от 21:45 часа.

Левски стартира от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа срещу Марибор от Словения. Първият мач е на 14 юли, в Словения, на стадион „Людски върт“, от 21:00 часа. Реваншът в София е на 21 юли.

Българският футболен съюз пожелава успех на всички родни представители в европейските клубни турнири".