Българският футболен съюз предлага уникална възможност на всички специалисти, деятели, експерти, треньори, играчи и участници във футболния живот на България за допълнителна професионална квалификация чрез новосъздадената платформа „УЕФА Академия“. Благодарение на нея европейската футболна федерация за първи път предоставя всички разработени програми за обучение и за споделяне на опит и знания, събрани на едно място. 

От възможностите на програмата могат да се възползват представители на абсолютно всички сфери на футбола у нас – от ръководни кадри във футболните клубове, през тесни специалисти в областта на правото, медицината и социалната отговорност, до футболисти и специалисти от академичните спортни сфери.

"През последните 10 години УЕФА разработи серия от образователни програми и инициативи за споделяне на знания, за да осигури дългосрочното развитие на европейския футбол. Обучителни курсове като "УЕФА Сертификат по футболен мениджмънт", "Магистратура по управление на спорта" или "УЕФА Програма за обучение по спортна медицина" вече завършиха над хиляда представители на националните футболни федерации в Европа, в това число и служители на Българския футболен съюз.

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров пък в момента следва "УЕФА Магистърска програма за футболисти".

Всички програми, включени в "УЕФА Академия", са отворени за представители както на регионалните футболни асоциации, така и за клубове, футболисти и професионални сдружения на играчи. Подробности за обучителните програми и условията за кандидатстване можете да намерите в Каталога на УЕФА Академия, както и на специалния сайт www.UEFAacademy.com", написаха от БФС.