БФС преговаря с футболните федерации на Швеция, Русия и Хърватия за контролна среща през месец май тази година. Това обяви вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев при завръщането на българската делегация от жребия за Евро 2012 във Варшава. Все още не е ясно къде ще се играе въпросната приятелска среща, като има възможност дори да е на неутрален терен.

“За момента единственото сигурно нещо е проверката с Полша на 3-и март. Търсим още противници за контролните мачове на националния отбор”, каза вицепрезидентът на БФС.

Контактите с въпросните федерации са установени след жребия за Евро 2012. Датата от УЕФА за контрола е 23 и 24 май.

“Доволни сме, че ще играем мачове с Англия в квалификациите. Това е идеална възможност за лидерите на нашия национален отбор да се докажат точно пред английската общественост, специалисти и публика. Все пак Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров играят вече доста време в Англия и там са широко известни. Хубаво е, че Черна гора е аутсайдерът в нашата група. Такива изравнени опоненти няма да позволят на нашия отбор да се отпусне или да подцени някой съперник. А видяхте, че в последния квалификационен цикъл загубихме доста точки срещу последните състави в групата”, допълни Фурнаджиев.

"Целта пред нас е класиране на европейското първенство. Такава цел е поставена и пред националния селекционер, и пред отговорника за националните отбори”, добави още заместникът на Борислав Михайлов в БФС./БЛИЦ