Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз обяви новите си решения. От централата препотвърждават забраната, въведена от ФИФА, за картотекиране на нови футболисти на ЦСКА. Припомняме, че преди десетина дни БФС забрани на "червените" да привличат нови попълнения заради това, че клубът не е изпълнил финансовите си задължения към Серджо Филипе Диас Рибейро и Франциско Морено Руано. В днешното комюнике става въпрос за дълговете към Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио.

Съобщението на Българския футболен съюз:

"Решения - 04.03.2022 г.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Бернардо Давид Мендес де Кампос Тенгариня от ПФК "ЦСКА-София" гр. София, съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Нилсън Антонио Да Вейга Барос от ПФК "ЦСКА-София" гр. София, съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА."