40 лева ще струват най-скъпите билети за евроквалификацията с Англия на 2 септември от 20:45 часа, съобщи източник от БФС. Срещу толкова ще се влиза в сектор "А" на Националния стадион "Васил Левски" за мача срещу тима на Фабио Капело. Най-скъпите пропуски за ложата, които са на цена от 200 лева, вече са предварително продадени.

Агитките в двата странични сектора ще влизат срещу 10 лева. Сектор "В" пък ще е на цена от 30 лева. Според проучване на "24 часа" това е най-ниската цена за мач на английския национален отбор в цял свят. Само за тренировки на Манчестър Юнайтед се плащаха по 100 долара в САЩ.

Пропуските ще бъдат пуснати в продажба в началото на август, за да има време всички фенове да се сдобият с тях. От БФС имат готовност да печатат до запълването на капацитета на "Васил Левски".

Ще бъдат намалени и зоните за сигурност, за да могат повече зрители да видят англичаните. В България се очаква да пристигнат и доста британци, които следват навсякъде националния си отбор. Имало заявки и от такива, които живеят в България.

Двубоят с Англия може да сложи край дори на теоретичните надежди на водения от Лотар Матеус български национален отбор за класиране на европейското първенство в Полша и Украйна догодина. Това ще стане при загуба от "трите лъва" или равен, но при положение, че Уелс не успее да победи Черна гора на "Либърти стейдиъм" в Суонси.

Ако пък не бием англичаните или Черна гора не спечели в Уелс, то губим теоретичните си шансове за първото място, което единствено осигурява директно класиране.

На финалите ще играят победителите в деветте групи и най-добрият втори отбор. Останалите осем подгласника съставят четири двойки, които излъчват още четирима финалиста в два мача с разменено домакинство.