БФС ще решава дали ще се играе мачът между Ботев Пловдив и Спартак Варна на заседание утре. От централата бяха дали отсрочка за неплатени такси и глоби на "канарчетата" в размер на 41 000 лева, която изтича днес.

Ако това не стане до края на работния ден от футболния съюз ще решат да не изпращат съдии в Пловдив на мача и да присъдят служебна победа на варненци. Двубоят е в понеделник, но до тогава има 4 почивни дни и за това в четвъртък, последния работен ден преди мача, ще се решава съдбата на двубоя.

Един от шансовете за спасение на ситуацията е Ботев и БФС да се разберат парите да бъдат удържани от сумата, която трябва да бъде изплатена за ТВ права в края на сезона. Това обаче за момента е само слух и ще бъде обсъждан утре.

Според правилниците на БФС, отборът трябва да бъде изкаран във "В" група, ако запише две служебни загуби. Това ще стане, ако дължимите суми не бъдат платени до следващият домакински мач на 17 май с Миньор (Пк), когато Ботев отново ще трябва да се погрижи за съдийските такси./БЛИЦ