Изпълнителният комитет на БФС се събира на 6 юли (петък) .На сбирката, последна преди лятната пауза в нашия футбол, се очаква да стане ясно всичко около отборите участници в нашата “Б” група . Както е известно, огромна част от тимовете имат проблеми с лиценза за новия сезон. Очаквано лиценз не получиха Черноморец (Поморие) и Академик (Сф). Под сериозна въпросителна са Спортист (Своге) и Нефтохимик, но бургазлии все пак по всяка вероятност ще отърват кожата, тъй като са в процес на оправяне на документацията си.

Новите членове на "Б"група - Пирин (Разлог), Раковски, Спартак (Плевен) и Шумен нямат задължения, а единствените им проблеми са в състоянието на базата. Най-зле е положението в Плевен и Шумен. Стадионите там почти сигурно няма да получат лиценз, ако не изпълнят предписанията на Лицензионната комисия до 30 юли. Ситуацията със стадиона в Разлог е по-добра. Там и в момента текат ремонтни дейности и местният Пирин ще играе домакинските си мачове на него.

Очакванията са обединената "Б"група да бъде от 16 отбора. Изпълкомът в петък ще даде правомощия на Лицензионната комисия да осъществява вътрешен мониторинг на "А" и "Б" група по критерий “Финанси”. За да получат възможно най-актуална информация за финансовото състояние на клубовете преди началото на новия сезон, Красин Кръстев и хората му ще ги задължат да изпратят в първите дни на август документи за актуалното си състояние към 30.07.2012 г.

На базата на получената информация Лицензионната комисия си запазва правото да редуцира броя на клубовете в "А" или "Б" група, ако прецени, че има клубове, които не могат да гарантират финансово, че ще завършат сезона в професионалния футбол. При отнемане на лиценза на такива клубове те ще бъдат изпратени директно в окръжните групи на аматьорския футбол, а професионалните групи няма да се попълват до четен брой.
 
На сбирката на Изпълкома ще бъде бистрено и предложение за закриване на  елитните юношески групи, които се превърнаха в синоним на черното тото. Един от най-близките до президента Боби Михайлов в Изпълкома - Николай Гигов, е инициатор на заккриването на елитните групи.
МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ