ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС-София обяви наказанията по скандалния случай в столичния квартал "Бенковски". Както БЛИЦ вече съобщи, по време на мач от "Б"-окръжна група между Локомотив 101 и Сокол (Негован) футболист на домакините притичал от терена до съблекалнята, след което се върнал с пистолет и започнал да го размахва, плашейки гостите. 25-годишният Радостин Донев държал в едната си ръка оръжението, плашейки, че ще застреля някого, а в другата гаечен ключ. Всички се шокирали. Нападателят крещял: "Ще ви избия всичките". Според очевидци, той е бил и дрогиран. Инцидентът станал в 85-ата минута на двубоя.

Срещата е прекратена секунди по-рано, при резултат 1:2. Причина за това е масово меле с участието на всички футболисти от двата тима. До този момент срещата протичала нормално. Двата отбора са се държали изключително коректно и приятелски един към друг и не е имало предпоставка за екшън и грозни сцени. Благодарение на намесата от публиката, която е разтървала отборите, не се е стигнало до по-сериозен инцидент. Един от отбора на гостите е със седем шева на лицето, други са с травми по главите и посинени от побоя.

Ситуацията стана доста заплетена и с оглед на изявлението на хора от полицията. "Инцидентът е предизвикан от играч с №18, но това не е Радостин Донев, който е записан в протокола под този номер. Друг човек е играл с неговата картотека и сега го издирваме", обясниха от полицията. Така че самоличността на нападателя все още не е изяснена.

БЛИЦ разбра, че Дисциплинарната комисия присъда служебна победа с 5:0 за Сокол и наказва вандала Р. Донев с лишаване от състезателни права за 10 мача, въпреки че може въпросният футболист изобщо да не е присъствал на мача, а друг да е ритал с неговата картотека.

С 5 срещи е санкциониран получилият червен картон играч на домакините. Локомотив 101 пък бе лишен от домакинство за 3 мача. Делегатът, главният съдия и хулиганът са привикани на разпит и във Второ районно полицейско управление.