През идния уикенд (2-4 юни) в Национална футболна база „Бояна“ и Мини футболен комплекс „Надежда“ ще се проведе поредната мащабна инициатива на Българския футболен съюз в подкрепа на детско-юношеския футбол. Над 300 деца от 20 софийски клуба ще вземат участие във вълнуваща надпревара по случай Деня на детето, която се организира изцяло от футболната централа и по личната инициатива на президента Борислав Михайлов. Само преди 2 седмици в Дома на футбола се проведе седмото издание за Купа „Иван Славков“, което остави незабравими спомени у 300 футболни таланти, родени през 2014 г.

Този път надпреварата е за най-малките (родени през 2015 г.), а 20-те отбора ще бъдат разпределени в два потока по 10 тима. Турнирът ще се проведе във формата на Футбол 5.

В I-ва група, мачовете от която ще се проведат на изкуствените терени в НФБ "Бояна", участие ще вземат отборите на Левски, ДИТ София, Олимпия ФК-София, София Спорт, Септември, ЦСКА-София, Славия, Национал, АБВ и Левски-Раковски.

Двубоите от II-ра група ще се състоят на игрищата на Мини футболен комплекс "Надежда", а сили ще премерят отборите на Барокко, Арес, Спорт за всички, Академика, Сердика, Локомотив София 1929, РМФ, Витоша 13, Възраждане 2020 и Люлин.

Българският футболен съюз обезпечава изцяло надпреварата с осигуряването на терени, съдии и делегати за двубоите. Всеки отбор участник ще получи футболни топки, всяко дете - медал за участие, а призьорите в турнира ще бъдат наградени с купи и спортни екипи.