Българският футболен съюз сътвори пореден гаф, след като отново не взе решение по казуса с Тодор Тимонов, Николай Манчев и Апостол Попов, които избягаха от Ботев в ЦСКА. На днешното заседание на Арбитражния съд присъстваха представителите на "армейците" - Пенко Пенков, както и Димитър Христолов - президент на "канарчетата".

Куриозното след края на сбирката бе, че хората от БФС заявиха на очакващите с нетърпение решението, че все още не са взели такова и затова е по-добре те да се приберат по домовете си, вместо да чакат пред канцелариите. По-късно от Футболната централа щели да уведомят Пенков и Христолов по телефона за това, което в крайна сметка е решено.

Както е известно, преди дни БФС отряза ЦСКА за картотеки на тримата от Ботев – Тодор Тимонов, Николай Манчев и Апостол Попов. Изпълнителният директор на "армейците" тогава заяви, че ще сезира УЕФА и очаква служебни картотеки на тримата от европейската централа. На "Армият" се надяват да уредят поне Тимонов за предстоящите мачове с Дери Сити от Лига Европа.

Независимо от изтеклия срок за картотекиране на футболисти за евротурнирите, правилникът позволява ЦСКА да заявят още един играч на по-късен етап. "Червените" са избрали това да бъде Тодор Тимонов, който е титуляр в схемата на Любослав Пенев. Крайният срок за неговото картотекиране обаче изтича днес в 24:00 часа европейско или 1:00 часа българско време. /БЛИЦ